14 apr 15:00

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.

Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s gereisd langs de theaters van Nederland. Van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes.

Na de jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma, speciaal op maat gemaakt voor de kleinere podia.

 

Fling werd in 1996 opgericht en bestaat sinds 2004 uit Evertjan 't Hart (uilleann pipes, whistles en bouzouki), Annemarie de Bie (zang, dwarsfluit en bodhrán), Siard de Jong (viool, whistles, bouzouki and zang) en Philip Masure (gitaar, zang).

Dit viertal staat garant voor een buitengewoon en magisch programma vol sterke verhalen gevat in een stormvloed van wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

 

In de huidige bezetting zijn er twee cd’s uitgebracht, achtereenvolgens “Lost in Dunkineely” en “A Ditch near Cree”. Over de laatste cd schrijft de Leeuwarder Courant: 'De zang van Annemarie de Bie, kraakhelder en expressief, tilt de liedjes mooi boven zichzelf uit.
Fling is geen groep waarbij de laarzen stampen en de Guinness in het rond spettert.
De groep speelt zeer verzorgd en zo klinkt deze cd ook weer. Vakwerk, maar ook weer niet zo steriel dat het bier erbij doodslaat.'

 

De toegangsprijs is € 10,00 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

De foto is van Henk Bruyns

Deel deze pagina