24 mrt 15:00

 

Ook al doet de naam anders vermoeden, het Orkest voor Zieken en Zeevarenden is best wel genegen hun smartlappen aan anderen ten gehore te brengen. De Leading Lady van het orkest is zangeres Trienke Hoogenberg.  Zij wordt bijgestaan door de broers Harm en Klaas Kasma en accordeonist Jan Smidstra. 
Hoewel zieke moedertjes en verdronken zeelieden veelvuldig in hun liedjes voorkomen, draaien ze hun hand ook niet om voor oude eenzame lieden, jochies met gescheurde broekjes, overleden konijnen, onschuldige dansmeisjes bij rode lampjes en wat al niet meer.

Nanne Kalma & Ankie van der Meer spelen al sinds 1980 samen in muziekgroepen als Irolt, Kat yn 't Seil, Liereliet en Katjo. In vooral het Fries, Nederlands en Esperanto bracht het duo ruim veertig albums uit en maakten ze (en maken ze) regelmatig concert-tournees in het buitenland. Niet alleen in Europa maar ook in Australië, Azië en vaak in Amerika.

Zij brengen traditionele maritieme muziek in het Nederlands en Fries. Optreden doen ze op grote en kleine podia, in concertzalen, kerken en kroegen, op boten en op straat, op festivals, koffie-concerten en culturele avonden. Overal en altijd brengen Nanne en Ankie hun programma met humor die toegesneden is op de situatie.
Ze begeleiden zichzelf op instrumenten als gitaar, mandoline, concertina en schalmei.

De toegangsprijs is €  10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken! 

Deel deze pagina