• 23-11-2019 17:00
  Inloop vanaf 16.15 uur. De organisatie van het 'HeNa' festival zal in onze Dorpskerk Huizum een cultureel festival presenteren met acts van over de hele wereld. Het festival is in het leven geroepen om het mooie aan verscheidenheid van culturen te vieren. Diverse personen en groepen verzorgen een uniek optreden op het festival, waaronder Friese poëzie, Syrische muziek, Afrikaanse dans, Iraanse zang, Servische zang en accordeon, Russische opera en Nederlandse toneel en zang. Leer mensen kennen, geniet van de muziek, hapjes, drankjes en culturen en sta open voor nieuwe ervaringen. Bereid je voor op een wereldse avond! De entree bedraagt in de (online) voorverkoop € 8,50 via www.ticketkantoor.nl/shop/henafestival of € 10,00 bij de ingang van de kerk. De toegangsprijzen zijn inclusief programma,hapjes en drankjes.
 • 21-12-2019 20:00
  Kerstkoor 'De Kerststerren' uit Leeuwarden treedt weer op in de sfeervolle Dorpskerk Huizum. Het koor bestaat sinds 1995 en heeft ruim 20 leden. In december wordt vaak en op allerlei locaties opgetreden in Nederland en Duitsland. Het koor zingt a capella een meerstemmig repertoire dat inmiddels is uitgebouwd tot meer dan 100 kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans maar ook met Amerikaanse 'kerstkrakerhits'. Vaak zijn het eigen arrangementen van dirigente Jildou Talman. De opbrengsten van 'De Kerststerren' gaan ieder jaar naar een goed doel. Elly Bloem verzorgt dit jaar een verhaal bij Kerst.
 • 12-01-2020 15:00
  Al 40 jaar leeft Marjolein van en voor muziek. Dat is een goede reden voor een feestelijk muziekprograma! Met haar vaste begeleiders treedt zij met verschillende programma's op in het gehele land, van noord naar zuid en van west naar oost. Net als in het programma 'Muziek!' maakt Marjolein met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers ook in dit concertprogramma mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan ..... je kunt het zo gek niet bedenken of zij spelen het. Maar alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen.
 • 17-01-2020 17:00
  In de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Frans Douwe Slot (piano) studeerden alle vier aan een conservatorium. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op o.a. het Princes Christina Concours, het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Schubert concours.
 • 23-01-2020 20:00
  De ‘baas’ van de Rijksuniversiteit heeft deze titel (‘innoveren en blokkeren’) bewust gekozen omdat hij het publiek deze avond wil prikkelen. Jouke de Vries was oprichter en decaan van de Campus Fryslân van de RUG en heeft dus meer dan wie ook recht van spreken als het om het belang en de toekomst van universitair onderwijs in Friesland gaat. De in 1960 in Deersum geboren Jouke de Vries was eerder oprichter van de zeer succesvolle Campus Den Haag van de universiteit in Leiden waar hij hoogleraar Bestuurskunde was. De Dorpskerk Huizum is dan ook vereerd dat professor De Vries bereid is de Epo van Douma Lezing te houden. Hij hoopt ook veel alumni (oud-studenten van de RUG) onder zijn gehoor aan te treffen.
 • 09-02-2020 15:30
  Het Haytham Safia Qu4rtet is een unieke band. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen. Hun eerste CD 'Promises' werd goed ontvangen en is uitverkocht. Hun tweede CD 'Fresh Moods' werd daarna opgenomen, om het gevoel van een live optreden te behouden.
 • 08-03-2020 15:00
  Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singersongwritersduo 'Ella & Herman' nu de theaters in met het spektakel 'Myn Skip', over de geschiedenis van het skûtsje. Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
 • 20-03-2020 17:00
  Het Ensemble Rossignol wordt gevormd door Alice Gort-Switynk, klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, Elly van Munster, theorbe en gitaar. Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het 1ste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal. Met programma's als: "Ik zou zo graag...", met werken van o.a. B. Strozzi, I. Leonarda, G. F. Händel, D. Zipoli en F. Mancini.
 • 05-04-2020 15:30
  De Stichting Alde Fryske Tsjerken is op 9 september 1970 opgericht en heeft vanwege haar jubileumjaar 2020 een podiumtour geregeld met de Friese singer-songwriter Marcel Smit. Verspreid over het hele jaar 2020 zal hij in 17 van de bij de Stichting aangesloten kerken een concert geven. Marcel zal twee keer ca. 45 minuten optreden. Daartussen is er een pauze waarin de bezoekers een consumptie kunnen nemen. De toegang is gratis. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!